some_text

Parohia Pogorârea Sfântului Duh Sfântul Nicolae Militari

Patriarhia Română – Arhiepiscopia Bucureştilor

“Iată acum ce este bun şi ce este frumos, decât numai a locui fraţii împreună” (Ps. 132, 1)

Marţi seara, de la ora 20:00, la biserică
 
Pentru aceia pentru care dorinţa aproprierii de Dumnezeu nu se opreşte doar la Sfânta Liturghie de duminică sau care, dimpotrivă, nu şi-au găsit încă răspunsurile în rânduiala slujbelor bisericii, există varianta unor întâlniri informale, sub îndrumarea părintelui Visarion. Ceea ce ne aduce împreună încă din vara anului 2006 este pe de o parte bucuria comuniunii, a împărtăşirii de ceilalţi, dar şi nevoia stringentă de a împăca, în ziua de azi, căutările noastre cu tumultul vieţii cotidiene. Sfântul Siluan ne-a oferit o direcţie: “Ţine mintea în iad şi nu deznădăjdui” şi încercăm să păstrăm viu acest cuvânt. Mai mult decât atât, dorim să transformăm aceste interese comune într-un prilej de deschidere mai mare către ceilalţi, şi nu într-un motiv de izolare sau înstrăinare.
 
“Căci precum fier pe fier se ascute şi lemn pe lemn se aprinde, tot aşa, adunându-ne la un loc, noi sporim între noi dragostea de Dumnezeu şi de oameni” – Sf. Ioan Gură de Aur
 
Anul acesta ne-am propus să vorbim la fiecare întâlnire despre un capitol din Evanghelie – lectura, interpretarea Sfinţilor Părinţi, nelămuriri personale. Dialogul rămâne însă foarte viu şi deschis, aşa că oricine, fără limită de vârstă, este binevenit să ni se alăture, atât timp cât acceptă că e important, pentru creşterea noastră duhovnicească, să facem parte dintr-o familie în Hristos, o comunitate închegată în jurul unei parohii sau a unui părinte duhovnicesc. Şi asta pentru că, aşa cum spune Sf. Ioan Gură de Aur, “Mare lucru este adunarea la un loc a celor credincioşi, căci ea lucrează aprinderea dragostei şi din ea se nasc toate bunurile. Căci nu este nici un bun care să nu vină de la dragostea din Hristos”.